فراخوان اردوغان در مورد غزه: بیایید به این وحشیگری بگوییم «دیگر بس است» شروط کُرد‌ها برای کمک به دولت الشرع در برقراری ثبات عراقچی: آسیب به تاسیسات هسته‌ای ما جدی بوده است/ مذاکره مستقیم با آمریکا نداریم/ هرگز از توان موشکی خود دست نمی‌کشیم جلسه کمیسیون امنیت ملی با اسلامی و عراقچی / ترسیم خطوط قرمز در مذاکرات استانبول کاخ سفید: ترامپ از بمباران سوریه و حمله به کلیسای غزه توسط اسرائیل غافلگیر شد سازمان ملل: آخرین شریان حیاتی مردم غزه در حال فروپاشی است غریب‌آبادی: حمله به ایران آزمونی تاریخی برای شورای امنیت است مقام حماس: در حال بررسی پیشنهادات برای توقف جنگ هستیم هشدار غریب‌آبادی به تروئیکای اروپا درباره مکانیسم ماشه:عواقب آن به عهده خودتان تهدید دوباره ترامپ علیه ایران: واشنگتن در صورت لزوم دوباره به سایت‌های هسته‌ای ایران حمله خواهد کرد دیدار هیات پارلمانی ایران با دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق مسکو احتمال ملاقات پوتین و ترامپ در پکن را رد نکرد اردوغان: هدف اسرائیل بی ثباتی سوریه است/ از احمد الشرع حمایت می‌کنیم بقائی: فعلاً برنامه‌ای برای گفت‌و‌گو با آمریکا نداریم/ سفارتخانه‌های فرانسه، انگلیس و آلمان در تهران فعال‌اند لاپید: بی‌برنامه به هر جایی در خاورمیانه حمله می‌کنیم/باید انتخابات برگزار شود

صدراعظم آلمان: با آمریکا درباره ایران در تماس هستیم

صدراعظم آلمان در بخشی از این کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که با توجه به این که او پیشتر گفته بود «جنگ اسرائیل علیه ایران کار کثیف اروپا بود» و «آیا این شامل جنگ ویرانگر اسرائیل علیه فلسطینی‌ها و بمباران سوریه نیز می‌شود؟»، بیان کرد: موضع ما درباره درگیری‌ها در منطقه شفاف بوده است. وزیر امور خارجه دولت فدرال تقریبا بیست‌وچهارساعته درگیر رسیدگی به این مسائل است. اکنون در این منطقه، هیچ مسئله‌ای در حوزه سیاست خارجی برای ما نگران‌کننده‌تر از بحران خاورمیانه نیست.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۸۴۱۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ «فردریش مرتس» صدراعظم آلمان با سوالات خبرنگاران درباره مووضعات مرتبط با سیاست خارجی در کنفرانس خبری روز جمعه خود در برلین مواجه شد.

مرتس در پاسخ به سوالی درباره موضع دولت آلمان در قبال اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه و در کرانه باختری که ناقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشر است، گفت: قوانین بین‌المللی، از جمله قوانین جنگ در بسیاری از جا‌های جهان زیر سوال رفته است. به همین دلیل است که در اظهارات علنی‌ام طی چهار هفته گذشته گفته‌ام که تحولات نوار غزه دیگر برای ما قابل قبول نیست و ما اول درخواست برقراری یک آتش‌بس و بعد، درخواست تامین کمک‌های جامع انسانی برای مردم این منطقه را داریم.

او افزود: من همچنین مدام با نخست‌وزیر اسرائیل در تماس هستم. ما می‌خواهیم کمک کنیم و با اتحادیه اروپا و کشور‌های تروئیکای اروپا (فرانسه، آلمان و انگلیس) نیز در این زمینه از نزدیک هماهنگ هستیم. من در این باره با نخست‌وزیر «کر استارمر» نیز در لندن صحبت کرده‌ام. هفته بعد نیز با «امانوئل ماکرون» (رئیس‌جمهور فرانسه) در برلین در این باره گفت‌و‌گو خواهم کرد. ما می‌خواهیم به این کشور (رژیم صهیونیستی) کمک کنیم، همچنین آشکارا بیان می‌کنیم که چه چیزی غیرقابل قبول است و آنچه در حال حاضر رخ می‌دهد، غیرقابل قبول است.

سخنگوی دولت آلمان عصر جمعه از تماس تلفنی میان صدراعظم آلمان و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با محوریت تداوم جنگ نوار غزه و تاکید بر ایجاد آتش‌بس در این باریکه خبر داد و گفت: صدراعظم روز جمعه تلفنی با نخست‌وزیر نتانیاهو صحبت کرده و ضمن ابراز امیدواری برای آتش‌بس در غزه، خواستار دسترسی ایمن به کمک‌های بشردوستانه در آنجا شد. صدراعظم آلمان تاکید کرد که کمک‌های بشردوستانه مورد نیاز فوری اکنون باید به شیوه‌ای ایمن و انسانی به دست مردم نوار غزه برسد.

به گفته او، مرتس همچنین تصریح کرده است که هیچ گامی به سوی الحاق کرانه باختری نباید برداشته شود.

طبق آنچه سخنگوی دولت آلمان اظهار کرده است، فریدریش مرتس از رژیم صهیونیستی به دلیل اقداماتش در غزه انتقاد کرده و آن را «غیر قابل قبول» دانسته است.

او پیشتر هم طی تماس تلفنی دیگر با نتانیاهو ضمن تاکید بر موضع خود، گفته بود: امیدوارم ما اروپایی‌ها به همراه آمریکایی‌ها، بتوانیم راه‌حلی ارائه دهیم که در نهایت به راه‌حل ۲ دولتی منجر شود. فلسطینی‌ها حق دارند جایی برای زندگی داشته باشند.

صدراعظم آلمان در ادامه این نشست خبری و در پاسخ به این‌که آیا با این موضع موافق است که «کمک‌های بی‌قیدوشرط به اسرائیل» به معنای «نه گفتن به حقوق بشر است»؟، گفت: من هیچ گاه از عبارت «کمک بی‌قید و شرط» استفاده نکرده‌ام. ما از این کشور (رژیم صهیونیستی) حمایت می‌کنیم. اما صراحتا می‌گوییم که به برخی تحولات در آن (اراضی اشغالی) فکر می‌کنیم. به طور مثال، این می‌تواند سیاست شهرک‌سازی در کرانه باختری باشد که دولت فدرال آلمان آن را تایید نمی‌کند و آن را در گفت‌وگوهایمان از جمله با اعضای کابینه اسرائیل با صراحت اعلام کرده‌ایم. دولت فدرال در تماس‌های روزانه خود با همکارانش در اسرائیل این کار را انجام می‌دهد. دیدگاه ما در این زمینه بسیار شفاف است.

مرتس در ادامه این گفت‌و‌گو و در پاسخ به اینکه به‌رغم رایزنی‌هایی که به آن اشاره کرد، نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر از سوی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه متوقف نشده است و «دولت او چه اقدامات دیگری برای متوقف کردن این اقدامات انجام می‌دهد و این اقدامات از چه نظر با اقدامات "اولاف شولتس" صدراعظم پیشین آلمان متفاوت است؟»، گفت: من فقط می‌توانم آنچه گفتم را تکرار کنم. ما گفت‌و‌گو‌های فشرده‌‎ای با کابینه اسرائیل و با کل منطقه داریم. ما همچنین با کشور‌های همسایه و دیگر کشور‌های این منطقه گفت‌و‌گو می‌کنیم و با دولت آمریکا نیز رایزنی‌های زیادی داریم.

صدراعظم تازه‌کار آلمان در اظهاراتی در ادامه گفته است: ما همچنین درباره حملات به برنامه تسلیحات اتمی ایران! در تماس هستیم. شما دیدگاه من در این‌باره را می‌دانید. ما به نوبه خود تلاش می‌کنیم نقش خود را برای حل‌وفصل این درگیری ایفا کنیم. اما می‌دانیم که به تنهایی نمی‌توانیم از عهده آن بربیاییم. ما برای این کار به شرکایی در منطقه، در اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا نیاز داریم. این هماهنگی‌ها طی هفته‌های اخیر با تمام قوا در جریان بوده است.

او در پاسخ به این سوال که دولت آلمان چه اقدامات ملموسی برای اعمال نفوذ بر رژیم صهیونیستی در موقعیت کنونی انجام می‌دهد و آیا منافع نظامی و سیاسی آلمان در آن گنجانده خواهد شد، گفت: من نمی‌دانم منظور شما چیست، اما غیر از مذاکرات و هماهنگ کردن کمک‌هایمان کار دیگری نمی‌توانیم در این برهه انجام دهیم. اما این کار را به شکل فشرده انجام می‌دهیم و مهم‌تر از همه، کمک‌های انسانی ارائه می‌کنیم. ما آماده‌ایم کار‌های بیشتری در نوار غزه انجام بدهیم که البته نیازمند کابینه اسرائیل برای تحقق آن است و در حال رایزنی در این باره با اسرائیل هستیم.

صدراعظم آلمان در بخشی از این کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که با توجه به این که او پیشتر گفته بود «جنگ اسرائیل علیه ایران کار کثیف اروپا بود» و «آیا این شامل جنگ ویرانگر اسرائیل علیه فلسطینی‌ها و بمباران سوریه نیز می‌شود؟»، بیان کرد: موضع ما درباره درگیری‌ها در منطقه شفاف بوده است. وزیر امور خارجه دولت فدرال تقریبا بیست‌وچهارساعته درگیر رسیدگی به این مسائل است. اکنون در این منطقه، هیچ مسئله‌ای در حوزه سیاست خارجی برای ما نگران‌کننده‌تر از بحران خاورمیانه نیست، البته به جز جنگ اوکراین. ما نسبت به این موضوع متعهدیم و به نظرم گزینه دیگری وجود ندارد. ما هر کاری می‌توانیم، برای سازگار کردن دو طرف انجام می‌دهیم. موضع ما مشخص است. ما همچنین شاهد رنج فلسطینی‌ها هستیم و حاضریم هر کاری که ممکن است، برای ارائه کمک‌های انسانی انجام دهیم. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار